Bassturbation 2011 Studio 7 Piaseczno
dzieki Alfik za zlot raz jeszcze!

1) tak, przester rzadzi Wink
2) tak, moj modulus to kozak... i sprzet w tej konfiguracji = jestem zadowolniony
3) wylutowalem cala elektrownie z tego Laklanda Grzeskowego, teraz jest lepiej - pasyw na 100% bez sciemy, sound dostal powietrza i wlasciciel zadowolnionySmile

i jak zwykle - milo bylo Was poznac!
Odpowiedz
(03-02-2011, 09:18 AM)Pecu napisał(a): I ja chętnie znowu wpadnę Smile

Jest już jakiś przewidywany temat przewodni następnego spotkania? Jeśli nie to może razem pokminimy co by było warto zbadać? Smile

Tak sobie pomyślałem... może basowa gałkologia w kontekście aranżu i gatunku muzyki? Jak kręcić gałami w basie by się dobrze przebić i zabrzmieć spójnie z resztą składu?

Kiedy lepiej zagrać na przystawce bridgowej, kiedy na mostkowej, kiedy skręcić tony?
Jak się ustawić do ściany gitar a jak do pianinka w tle? Jak się najlepiej ustawić do grania z przesterem a jak do envelope filtra?

Można by to na przykładzie jakiś znanych numerów porozkminiać.

Niby każdy coś tam słyszy i to sprawa dosyć indywidualna jak się ustawiać w różnych warunkach, ale z drugiej strony można by sobie otworzyć oczy na parę rzeczy, podpatrzeć jak to robią inni, skorzystać z ich doświadczenia no i podzielić się swoimi uwagami w tej kwestii.

Byłaby też okazja do zobaczenia jak reagują różne graty na kręcenie sutów... tfu... gałek i do sprawdzenia czy można grać bluesa na Spectorze, jazz na Ricku albo death grind brutal metalcore na Alembicu Smile

To oczywiście tylko takie moje przemyślenia i jakiś tam pomysł na temat przewodni Smile

Chociaż i tak mnie raczej nie będzie, to temat bardzo dobrze ujęty moim zdaniem. Ciekaw jestem końcowych konkluzji.
Odpowiedz
(03-02-2011, 09:21 AM)dexter_ck napisał(a):
(03-02-2011, 09:18 AM)Pecu napisał(a): (...) przystawce bridgowej, kiedy na mostkowej, (...)

Tak z racji mojej czepliwości wrodzonej od razu pewna nieścisłość mi się w oczy rzuciła Emotka_2755

O masz, gapa ze mnie Smile
Dzięks za zwrócenie uwagi Emotka_2755
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Temat zapodany przez Pecuilara jest imho ze wszech miar słuszny Emotka_2755
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
ale warto posłuchać 130wersji, bo można polubić coś nowego, czego się wcześniej nie słyszało Smile

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
O to to...
Coś w stylu
"- spójrz, ja się ustawiam tak jak chcę zrobić pierdolnięcie z przesterem, gram też wtedy bardziej przy mostku
- e tam, spójrz, ja ustawiam tak i mam pierdolnięcie i jednocześnie tą subtelną nutkę dekadencji, a jak mocniej szarpnę strunę grając bardziej przy gryfie to wytwarza się dźwięk pobudzający przestrzeń Graffenberga u wszystkich 15 latek
- Ty, nieźle, kombinowałem przez parę lat i nie wpadłem na to!"

Wink

Zresztą spotkania u Alfika nie mają formy warsztatów tylko bardziej luźnego spotkania z jakimś tematem przewodnim i pomyślałem, że taki temat byłby ciekawy i bardzo pożyteczny Smile
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Alfik wbrew pozorom często ma podejście "mi sie nie podoba, ale uważam, że to może działać"

Odpowiedz
Alfik wbrew opisom co niektórych nie stawia się nigdy w roli wyroczni. Mówi, co uważa, Ty możesz powiedzieć swoje, ktoś jeszcze coś innego i nikt nikomu nie zarzuca, że się nie zna. Dlatego te spotkania są tak wartościowe. Wiedzą to ci, którzy byli Smile

EDIT: i Burn był szybciejszy.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
he he
Tak naprawdę do Alfik stoi na skale i przemawia w reszta klęczy i mruczy pod nosem jakieś dziwne formułki Wink

Odpowiedz
a ja jaram szluga za szlugiem, dzieląc się czasem czekoladą z innymi Smile

Odpowiedz
Macie z tych spotkan jakies nagrania? nagral ktos w koncu tego Alembica Basstarda?
Odpowiedz
Prośba... Ci co mnie znają osobiście itp... weźcie mnie za kołnierz we wrześniu i zaciągnijcie siłą do Alfika bo nie potrafię się zebrać... Wink
...mO_Om...

Cytat:"...I ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony,
A potem zapytał o zarobki nasze - usiadł i zapłakał..."
Odpowiedz
Ależ sprzętu nawieźli, wartość studia chyba troche wzrosła Big Grin
Odpowiedz
OOOO ! Po wakacjach .... To moze i ja bym sie zalapal. Zawsze chcialem uslyszec jak moje basy graja w studio.
Odpowiedz
(03-07-2011, 08:03 PM)Zenek_Spawacz napisał(a): OOOO ! Po wakacjach .... To moze i ja bym sie zalapal. Zawsze chcialem uslyszec jak moje basy graja w studio.

Fajnie grają - realizatorzy mówią, że nie ma lipy Wink
Możesz popatrzeć w podpis mrgreen

Btw. Planujesz jakieś turne po Europie?

Emotka_2755
Have no power in your cock?
You will find it in funk-rock!
www.facebook.com/manufunktura
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości