Liczba postów: 603
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Marku a w przypadku preampu to nie jest wlasnie tak, ze kreacac gainem zwiekszamy sygnal ktory wchodzi na lampy preampowe i one wtedy "obcinajac" to, czego nie moga juz wydolic w pewnym sensie kompresuja i daja przester?
-
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
No mniej więcej o to mi chodziło, że preamp obcina trochę silne sygnały. W takim razie kompresora nie ma i mój EBS ma jeszcze trochę czasu na przekonanie mnie do siebie.
Gitarzyści to faktycznie dziwny naród - kompresora używają do zmiany brzmienia, a lampy im służą do tego co innym kompresor O_o Nie można się ich za bardzo słuchać jeśli chodzi o te sprawy.
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
A czego tu nie rozumieć? Wiem na czym polega kompresja sygnału. Teraz już wiem, że lampy nie kompresują wbrew temu co mi mój znajomy gitarzysta opowiada.
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
03-11-2011, 02:50 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2011, 02:50 PM przez collage.)
Mialem troche Ampegow w zyciu ;-) jakby co moze tez co pomoge...
aha, jezeli chodzi o serwis Ampega to w okolicy Poznania zapraszam.
Liczba postów: 79
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Mam pytanko - mój ampeg nie mutuje sygnału podczas strojenia - tzn sygnał idzie do tunera i niby go nie ma na kolumnie a jednak słychać z głośników takie delikatne brzmienie basu. Zawsze mi się wydawało, że mute powinno wyciąć sygnał do "0" - czy ktoś miał podobny problem lub może to jest normalne ??
Liczba postów: 3224
Liczba wątków: 27
Reputacja:
1
u mnie Gain skręcony do zera też przepuszcza troszeczkę sygnału i coś tam słabo słychać w głośnikach
Liczba postów: 993
Liczba wątków: 6
U mnie jest tak samo panowie
Mnie to nie przeszkadza osobiście
Liczba postów: 568
Liczba wątków: 20
Reputacja:
1
w moim svt 6 pro tez tak bylo