Ampeg B200R
(03-03-2011, 10:05 AM)Burning napisał(a): ztcp to allman ma stare svt-II Wink
co do brzmienia 'klaszyczniejszego' to chyba miałes na myśli serię SVT-pro ;P
Dzięki bracie za pamięćSmileSmile
Ja gram blues-rocka. Na duże sceny i do dużych klubów mam Svt 2 plus HLF i 18tkę do tego precel i jazz więc raczej klasyczny zestaw. Wiadomo, że tranzystor z jedna lampką nie zagra jak pełna lampa ale mam sentyment do Ampega. Jednak muszę miec jakiegoś godnego zastępcę. Mam próby w dwóch salach i nie chce mi się za każdym razem tergać wszystkiego z jednej do drugiej. W każdym razie dzięki wielkie za pomoc. Jak kupię to się pochwalę.
A numerka jak w towarzystwie Ampegowym nie mam tak mnie mamSmileSmiletaka dygresja.
JA_cek dzięki za zaproszenie. Będę we Wrocku za tydzień może po odbiór mojego SVT2 z serwisu...i bedzie bolało w kieszeni...
Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Ampeg B-HOOD - cały czas czekam...
Tradycyjny J-BASS B-HOOD - cały czas czekam....
Odpowiedz
To zapraszam, można potestować mojego ampega z preclem, więc nawet wiosła nie musisz brać aby posłuchać jak to gra.
Nie będziesz tam jakimś poetą
Tylko najgorszym na świecie...

Polubcie Spare Bricks na fb Wink
www.sparebricks.pl

Odpowiedz
(03-04-2011, 02:38 PM)JA_cek napisał(a): To zapraszam, można potestować mojego ampega z preclem, więc nawet wiosła nie musisz brać aby posłuchać jak to gra.
Jak będę wiedział kiedy będę dokładnie we Wrocku to sie skontaktujemy i może faktycznie uda się spotkać

Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Odpowiedz
(03-04-2011, 02:38 PM)JA_cek napisał(a): To zapraszam, można potestować mojego ampega z preclem, więc nawet wiosła nie musisz brać aby posłuchać jak to gra.
JA_cek mam jeszcze jedno pytanie odnośnie B200R. Na jakiś anglojęzycznych forach ludziska narzekają na to, że....się rozkręca i grzechocze podczas gry..masz tego typu objawy?? Strasznie ludziska narzekaja na tą przypadłość.

Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Odpowiedz
Tych nie mam. Ale jest to jednak skręcane w chinach, więc to jest możliwe, ale można przecież go rozkręcić i posprawdzać. Mam go już ponad rok i się nic nie rozkręciło, ale fakt, pierwsze co zrobiłem po zakupie to rozkręciłem i złożyłem ponownie: ot taka moja ciekawość.

www.sparebricks.pl

Odpowiedz
(03-08-2011, 07:56 AM)JA_cek napisał(a): Tych nie mam. Ale jest to jednak skręcane w chinach, więc to jest możliwe, ale można przecież go rozkręcić i posprawdzać. Mam go już ponad rok i się nic nie rozkręciło, ale fakt, pierwsze co zrobiłem po zakupie to rozkręciłem i złożyłem ponownie: ot taka moja ciekawość.

Taaa....parę dni temu przeszła mi okazja w thomann.de w związku z zaprzestaniem produkcji tego modelu wyprzedawali go za...250 ojro!!! Ja to mam zezowate szczęścieSmile
A co do tego rozkręcania to może i masz rację. W każdym razie nikt na brzmienie nie narzekał):
Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Odpowiedz
Wycofali się z produkcji? o joj, szkoda, bo fajne kombo jest.

www.sparebricks.pl

Odpowiedz
No i kupiłem. Stoi juz u mnie w sali prób o tak:

http://img842.imageshack.us/i/dsc00156dn.jpg/

Pograłem tylko parę minut na nim więc za wiele powiedzieć nie mogę ale..
Wykonanie bardzo solidne wygląda na żywo wręcz exclusiveSmile brzmienie..opiszę jak pogram na nim ze dwie godzinki. Natomiast montaż kiepski tzn. Przy ustawienie gaina na 5 i mastera na maxa faktycznie pojawia się buczenie-bzyczenie generowane przez maskownicę oraz sam wzmacniacz tj. jego metalową obudowę. Jednym słowem sprawdziły się posty z zachodnich portali. Ale na to byłem przygotowany. Więc jak znajdę wolną chwilkę to coś wymyślę żeby sobie z tym poradzić.
Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Odpowiedz
offtopując - masz w Preclu DiMarzio czy oryginał fenderowski w białej budzie? Big Grin
a korpus olcha czy jesion?
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(03-15-2011, 10:32 AM)Burning napisał(a): offtopując - masz w Preclu DiMarzio czy oryginał fenderowski w białej budzie? Big Grin
a korpus olcha czy jesion?

Tak to DiMarzio a korpus to jesion.
Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Odpowiedz
(03-15-2011, 10:59 AM)Fabian napisał(a):
(03-15-2011, 07:59 AM)allman napisał(a): No i kupiłem. Stoi juz u mnie w sali prób o tak:

http://img842.imageshack.us/i/dsc00156dn.jpg/

Pograłem tylko parę minut na nim więc za wiele powiedzieć nie mogę ale..
Wykonanie bardzo solidne wygląda na żywo wręcz exclusiveSmile brzmienie..opiszę jak pogram na nim ze dwie godzinki. Natomiast montaż kiepski tzn. Przy ustawienie gaina na 5 i mastera na maxa faktycznie pojawia się buczenie-bzyczenie generowane przez maskownicę oraz sam wzmacniacz tj. jego metalową obudowę. Jednym słowem sprawdziły się posty z zachodnich portali. Ale na to byłem przygotowany. Więc jak znajdę wolną chwilkę to coś wymyślę żeby sobie z tym poradzić.

pokaz pasek!

Ok. ale dzisiaj paska juz nie dam rady pstryknąćSmile
Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Odpowiedz
allman poproszę próbki Smile
moje marzenie to olcha/palistander/feder na flatach + jesion/klon/dimarzio na roundach Big Grin
choć to drugie raczej w jazzbassie będzie Wink
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio

Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Odpowiedz
(03-15-2011, 11:09 AM)Burning napisał(a): allman poproszę próbki Smile
moje marzenie to olcha/palistander/feder na flatach + jesion/klon/dimarzio na roundach Big Grin
choć to drugie raczej w jazzbassie będzie Wink
ok.postaram się to zrobić.tylko wyjdzie jaka ze mnie miernotaSmile.Koniec offtopaSmile
Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Odpowiedz
Boski precision...
Odpowiedz
trzeba dokrecic chassis oraz glOsnik, standardowy problem. Maskownica nie powinna halasowac ale gdyby jednak to juz inni napisali co robic Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości