05-03-2011, 04:55 PM
A ja po przeczytaniu wszystkich postów jestem pod wrażeniem tego co groza sprowokował. Faktycznie się opinie uzupełniają, mało pyskówek a dużo wiedzy. Faktycznie temat trochę pewnie zbacza od istoty rzeczy jaką w moich oczach jest tendencja pisania o technice sprzętu miast technice grania w dużej większości postów na basscity. Nie mówię, że to źle albo dobrze, tudzież każda kolejna osoba zaczyna łapać ten styl pisania i robi się dziwny żargon w tym miejscu. Ja też kompletnie nie rozumiem najczęściej co oznaczają epitety wspominane prze wielu użytkowników i często się w tym nie odnajduję, za to wiem że i umiejętności (w głównej mierze) jak i brzmienie technologii która za nim stoi(mniejszej z wyjątkami oczywiście) mają wspólnie pokaźny wpływ na doznania słuchaczy.
Strasznie mnie cieszy, że coraz więcej basistów tutaj dostrzega bas tylko jako instrument do przekazywania emocji jakie w nas siedzą, nie instrument do grania muzyki i granie na basie posługując się językiem muzyki miast ogrywania skal i schematów.
Mnie dużo dał Wooten, a innym pewnie Janek w postrzeganiu tego jakże złożonego tematu w którym siedzimy. I oby więcej zdań w tym temacie, bo dużo można z tego wyciągnąc.
PS Mam wrażenie że Groza nie ma pretensji do Alfika o jego postrzeganie detali, ani do Mroka o rotacje podzespołów w basach, tylko obawia się, że inni (młodzi) postawią na brzmienie pickupów nad brzmienie głowa->palce.
Strasznie mnie cieszy, że coraz więcej basistów tutaj dostrzega bas tylko jako instrument do przekazywania emocji jakie w nas siedzą, nie instrument do grania muzyki i granie na basie posługując się językiem muzyki miast ogrywania skal i schematów.
Mnie dużo dał Wooten, a innym pewnie Janek w postrzeganiu tego jakże złożonego tematu w którym siedzimy. I oby więcej zdań w tym temacie, bo dużo można z tego wyciągnąc.
PS Mam wrażenie że Groza nie ma pretensji do Alfika o jego postrzeganie detali, ani do Mroka o rotacje podzespołów w basach, tylko obawia się, że inni (młodzi) postawią na brzmienie pickupów nad brzmienie głowa->palce.