A nie masz jakiegoś znajomego basisty w okolicy? Może niech on zagra na Twojej gitarze, na swoim nagłośnieniu - jak problem wystąpi to stuprocentowo wyeliminujesz sobie wszystkie czynniki zewnętrzne.
Następna sprawa pickup... Poszukaj gdzieś jakiegoś taniego humbucka. Ludzie zmieniają przystawki, seryjne najczęściej lądują gdzieś w pudełku, bo zazwyczaj są niewiele warte - może ktoś Ci odstąpi. Ja w swoim OLP miałem wymienioną przystawkę na SD i stara sobie leżakowała - spokojnie bym Ci gratisowo odstąpił. Pojechała jednak z moim OLP do nowego właściciela.
Nie sądzę, żeby problem tkwił w hardware (no może mostek ew. ale nie wiem co by mogło być z nim nie tak przy takich objawach) albo w drewnie...
Więc ogólnie działaj z głową - wykryj przyczynę, później ją wyeliminuj i już
Następna sprawa pickup... Poszukaj gdzieś jakiegoś taniego humbucka. Ludzie zmieniają przystawki, seryjne najczęściej lądują gdzieś w pudełku, bo zazwyczaj są niewiele warte - może ktoś Ci odstąpi. Ja w swoim OLP miałem wymienioną przystawkę na SD i stara sobie leżakowała - spokojnie bym Ci gratisowo odstąpił. Pojechała jednak z moim OLP do nowego właściciela.
Nie sądzę, żeby problem tkwił w hardware (no może mostek ew. ale nie wiem co by mogło być z nim nie tak przy takich objawach) albo w drewnie...
Więc ogólnie działaj z głową - wykryj przyczynę, później ją wyeliminuj i już

Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410