Zmiana impedacji kolumny - można??
(04-02-2010, 12:59 AM)JAZZ-BASS napisał(a):
(04-01-2010, 11:56 PM)demanufacture napisał(a): Jazz-Bass zapominasz o ważnej sprawie w przypadku połączeń szeregowych: o fazie.

Nie jestem elektronikiem z wykształcenia, nie spotkałem się jednak z przytoczoną przez Ciebie teorią.
Podaj proszę wiarygodne źródło, chętnie zapoznam się z tą zależnością (połączenie szeregowe i jego wpływ na "fazę").

właściwości cewki. dołączamy szeregowo cewkę (w tym przypadku jest nią głośnik) wraz z odbiornikiem (drugim głośnikiem) i ich faza względem siebie jest przesunięta. podobnie się dzieje gdy głośniki są podłączone przez filtr dolnoprzepustowy z tym że przesunięcie fazy jest takie samo dla wszystkich głośniki i wszystkie znajdują się "w fazie"

Cytat:Hmmm... spróbuj rozwiać swoje wątpliwości wdając się w polemikę z inżynierami z Eden lub SWR - ja nie czuję się kompetentny.
W ośmioomowych kolumnach (410 XLT, GOLIATH III) głośniki SĄ fabrycznie łączone szeregowo (parami)... rozkręcałem i sprawdzałem, więc WIEM.

Półka raczej wysoka... więc WTF?

nie wiem jak w przypadku SWRa ale szczerze żeś mnie zaskoczył że David Eden łączy głośniki szeregowo Huh wiem że np Aguilar twierdził to samo co ja i tam też połączeń szeregowych nie uświadczysz. Chyba ile ludzi tyle teorii Big Grin
Wykonuje kolumny na zamowienie. Kontaktowac sie na PW.

Gear: MM Cutlass, rig is under production.

Sprzedam:
Aguilar OBP-2
Ashdown Perfect Ten
Harman Kardon PM635i
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Zmiana impedacji kolumny - można?? - przez igrek - 04-01-2010, 10:39 PM
RE: Zmiana impedacji kolumny - można?? - przez noname - 04-02-2010, 06:57 AM
RE: Zmiana impedacji kolumny - można?? - przez DEFENCE - 04-02-2010, 08:28 AM
RE: Zmiana impedacji kolumny - można?? - przez baton - 04-02-2010, 01:45 PM
RE: Zmiana impedacji kolumny - można?? - przez groza - 04-02-2010, 01:42 PM
RE: Zmiana impedacji kolumny - można?? - przez groza - 04-02-2010, 01:51 PM