07-20-2011, 09:32 AM
(07-20-2011, 09:25 AM)groza napisał(a): Solartron - ja za grubą kasę patriota kupiłem właśnie przez to, że zajebiście mi się podoba BARDZO specyficzne brzmienie Pilicha. Podpytałem go i parę innych osób i finalnie pod względem drewna mam prawie ten sam instrument co on, tylko inna elektrownia, ale tu wiedziałem co robię.
I najfajniejsze jest to, że dostałem dokładnie to co chciałem - czy się komuś podoba, czy nie to już rzecz gustu, kumam, że ktoś woli fendera albo cokolwiek innego. Ale ja się nie rozczarowałem i mam takie brzmienie o które mi chodziło, do tego fajnie wykonany i wygodny bas.
Co mi się też podoba to to, że ciągle to rozwijają i custom z przed 10 lat to mocno inny instrument niż obecna produkcja. Dużo dały ich autorskie mostki, drewno też ma w każdym patriocie który widziałem pewien konkretny układ słojów jesionu itp. itd...
Każdemu lutnikowi życzę takiego rozwoju i tworzenia własnego brzmienia, marki. Tu nie ma objawień, to wszystko ewolucja i malutkie kroczki. Jak wszystko inne zresztą...
ps. - problemem dla małego lutnika też może być klient, zamawiający kompletnie niedopasowane do siebie drewno/elektrownię i konstrukcję - miesiąc zachwytu a potem takie potworki trafiają na allegro i przez 3 lata zaliczają 6 właścicieli... =
Zgoda - ale jak brzmienia Mayo nie było tak nie ma ...