Lokalna niemoc twórcza i organizacyjna - co zrobić żeby grać ?
Do założenia tego wątku zachęciły mnie przemyślenia z ostatniego czasu a dotyczą one pewnej niemocy, która charakterystyczna jest dla mniejszych, lokalnych środowisk muzycznych.
Zastanawiam się dlaczego kolejne podejmowane projekty prawie zawsze okazują się niewypałami. Dlaczego tylu muzyków charakteryzuje się słomianym zapałem lub niekonsekwencją, niezorganizowaniem ? Gdzie tkwi przyczyna ,że pomimo tego iż się ćwiczy i zgłasza chęć angażu do różnych gigów nadal siedzi się w domu na dupie? Gdy zostaje podjęty projekt własnego składu aby wreszcie coś zrobić - nie ma chętnych na skompletowanie całego zestawu muzyków ? To o czym piszę dotyczy konkretnie mnie, tego co obserwuję w środowisku muz. Zielonej Góry, ale nie chcę aby było odbierane jako użalanie się. Warto zastanowić się nad tym w szerszym kontekście.
Nie każdy z nas tutaj na forum mieszka w dużym ośrodku typu W-wa, Kraków. Wszędzie jednak istnieje jakieś grono ludzi grających. Cały czas zastanawiam się jak ruszyć z czymkolwiek, ale do tego też potrzebni są pełni zaangażowania ludzie i co najważniejsze, nie nastawieni tylko na przygotowane na szybkie, okazjonalne joby .
Granie muzyki wiąże się nie tylko z umiejętnościami, ale też odpowiednim nastawieniem, a to czasem ciężko jest połączyć.
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości! Smile 
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl 
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Lokalna niemoc twórcza i organizacyjna - co zrobić żeby grać ? - przez maRcin - 10-07-2011, 11:17 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości