Lokalna niemoc twórcza i organizacyjna - co zrobić żeby grać ?
(10-10-2011, 09:55 AM)paluch1986 napisał(a): Ja bym chciał wydać płytę z kapelą i pograć trochę koncertów po kraju. Materiału nagrałem z kilkoma kapelami, ale kończyło się na rozsyłaniu mp3 po internecie i kapele się rozpadały.

No to do roboty. Jeśli tylko chcesz wydać płytę i pograć pograć po kraju to jest to jak najbardziej do spełnienia.
Trzeba tylko skończyć z przeświadczeniem, że dostanie się coś za nic. Trzeba zagrać ileś koncertów lokalnie, pobiegać za ilomaś sponsorami, nagrać materiał, zrobić dobre mixy, wydać własnym sumptem, sprzedawać na koncertach i na allegro.
To wszystko kosztuje i niestety, ale trzeba najpierw wyłożyć, by później z ewentualnych profitów zmniejszyć straty Wink

(10-10-2011, 10:04 AM)zee napisał(a): Dokładnie tak. Reprezentujemy ten sam system motywacji, oparty głównie na czerpaniu przyjemności z muzyki.
Tylko ja mam sporo mniej w sprzęcie, ale nie płaczę jakoś nad tym strasznie.

Słyszałem (ba, nawet miałem kilkaWink sporo niesamowicie brzmiących i niedrogich gratów. To gówno prawda, że żeby przyzwoicie zabrzmieć trzeba mieć wiosło za kilka tysięcy i stack za tyle samo. Gdyby nie odwieczny i trochę pusty pęd ku markom (Fender i Ampeg) to grałbym na równie fajnych i równie dobrze brzmiących gratach co teraz. Tylko cały mój zestaw kosztowałby jakieś 2000, max 3000 zł.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Lokalna niemoc twórcza i organizacyjna - co zrobić żeby grać ? - przez mazdah - 10-10-2011, 10:16 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości