11-09-2011, 07:49 PM
(11-07-2011, 09:41 PM)ABACABB napisał(a): Panowie i panie, mam wrazenie ze pewna sprawa byla juz gdzies poruszana, jednak nie potrafie tego znalesc na forum a google nie odpowiada, chyba ze zadaje odpowieniednie pytanie w nieodpowiedni sposob
Mianowicie - mam Alesis Multimix6 (takie polaczenie malego mikserka z 16bit interfejsem audio na usb) to niezaleznie co odpalam - czy gitare przez Guitar Rig czy bas przez Ampeg SVX (o jakimkolwiek DAW + VST nie ma raczej mowy - za slaby komp na chwle obecna ;p) z glosnika/sluchawy dociera do mnie jednoczesnie dzwiek zmodulowany danym programem + dzwiek instrumentu, tak jakbym danego programu nie odpalil. W obu mam audio in/out ustawione na USB Codec - czyli niby ma isc przez tego Alesisa rowniez sluchawymam pod niego podpiete, tak samo jak glosniki - przez line out (main out? ;p) w tym wynalazku.
Jakby komus cos takiego sie zdarzylo prosze o pomoc - moj komp mi sie rozkraczyl tzn spalil, na nowego jeszcze jakis czas poczekam, a ten na ktorym teraz dzialam jest dosc slaby (choc xp pro dzwiga).
Próbowałeś (o ile masz coś takiego) w wyciszyć dublujący się kanał panelu kontrolnym miksera?