12-13-2011, 11:42 PM
(12-12-2011, 01:40 PM)darks napisał(a): Rozebrałem skurczybyka - oznaczenie EMG INC b11 rB. Po jakimś czasie szperania w sieci znalazłem info, że jest to BTS-2. Idąc po sznurki doszukałem się informacji, że można do niego pchać zarówno aktywne EMG jak i pickupy pasywne. Czyli dobrze typowałem co tam siedzi, ale mylne było założenie, że preamp od pasywów nie chwyci aktywnych. Cóż, pozostaje odkładać kasę na zestaw 40 DC.
OMSON - jak to zasilasz u siebie ? Masz 2 bateryjki 9V ?
Tak - mam 2 baterie 9V do tego. Dołożyłem do tego układu aktywny balans EMG ABC (bez niego układ to EMG BT - dopiero z balansem aktywnym jest to BTS), poza tym zastosowałem push/pull jako volume główny, który po wyciągnięciu odłącza BT (czyli bez balansu - bo ten działa również bez układu wtedy). Moja dobra rada - to nie pchać się w EMG DC - pod gryf weź koniecznie 40P5 - pod most proponuję 40CS lub TW (będziesz miał możliwość przełączenia jakby z 40CS na 40J5) - niezły kombajn się robi. Oczywiście możesz zrobić jak wszyscy i wejść w 40DC - ale zapytaj Vikinga co sądzi o moim 40P5