(01-12-2012, 01:30 PM)Alfik napisał(a): Twórczość pozbawiona podstaw i wiedzy to zwykle tzw "radosna twórczość" pełno teraz kapel które na nowo wymyślają utwory beatlesów itp...Lubię to.
Mam mieszane uczucia pod tym względem, że w niektórych mediach (np. Trojka ) promuje się kolejne alternatywne rewelacje sezonu , które wykonawczo i kompozycyjnie są przeciętne. Z drugiej strony wiele niezbyt zasobnych w wiedzę i technikę zespołów stworzyło znakomite dzieła,choć dla mnie są to takie wybijające się perełki. Mam natomiast ogromny zgrzyt , że dziś w muzyce popularnej bycie fachowcem jest trochę w niełasce. Niedawno prowadziłem takie dyskusje z osobami, które ledwo trzymają instrumenty w dłoni, ale uważają , iż nadmierna wiedza zabija muzykę. A tak naprawdę niektórym zespołom wkraczającym na profesjonalny rynek brakuje totalnej podstawy (już nie mówię o dogłębnej znajomości teorii) - granie równo i na strojących gitarach, śpiewanie czysto.
Na polskiej scenie grupy typu Bracia czy Poluzjanci to samotne wysepki.
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości!
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl

e-mail: mgmg@poczta.onet.pl