Rzeczywiście, akustyk pewnie i tak skompresuje to. Myslę, że kompresor potrzebny jest przede wszystkim dla ucha basisty tuż przy jego źródle dźwięku.
Sam również dopiero co zakupiłem MultiComp EBS, nie mając wczesniej z tymi urządzeniami do czynienia. Zależało mi aby miał malo gałek i pstryków. Mimo to nadal do końca nie wiem jak prawidłowo powinno się objawiać działanie kompresora jeśli chodzi o brzmienie ? W tym modelu mam tylko pokrętła Comp/Limit oraz Gain. Przy włączaniu daje się odczuć lekkie zamulenie barwy, przy Gainie odkręconym choćby do połowy przy mocniejszym ataku robi się pierd.
Kto podzieli się doświadczeniem z ustawieniem tegoż ???????????????????????
Sam również dopiero co zakupiłem MultiComp EBS, nie mając wczesniej z tymi urządzeniami do czynienia. Zależało mi aby miał malo gałek i pstryków. Mimo to nadal do końca nie wiem jak prawidłowo powinno się objawiać działanie kompresora jeśli chodzi o brzmienie ? W tym modelu mam tylko pokrętła Comp/Limit oraz Gain. Przy włączaniu daje się odczuć lekkie zamulenie barwy, przy Gainie odkręconym choćby do połowy przy mocniejszym ataku robi się pierd.
Kto podzieli się doświadczeniem z ustawieniem tegoż ???????????????????????
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości!
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl