Wzmacniacze z końcówką impulsową (np. Ashdown Little Giant)
(02-28-2012, 08:35 AM)dr_kciuk napisał(a): Z tym Tecampem to ostrożnie...Swego czasu zamieniłem się z Pendem na wzmaki,w celach poznawczych.Tecamp Puma 1000 to było moje największe basowe rozczarowanie.Po prostu padaczka.Zero dynamiki,słaba korekcja,cholerne suche brzmienie.Może wersja z lampą na preampie gra lepiej.Nawet Pendzio mówił mi ostatnio ,że woli na jamy brać kolosa RedFightera,bo po prostu odczuwa przyjemność z grania...Ta Puma i szczególnie jej cena to jakieś nieporozumienie.
A jak chcecie micro-hajenda to tylko toSmile:
http://www.glockenklang.de/en/products/p...s_bass.htm

Przemieliłem już m.in. kilka Tecampów a P1000 ja określiłbym tak: wzmacniacz stawiający basistę na baczność - nie wybacza artykulacyjnych kiksów - nie koloryzuje i nie pompuje brzmienia - co dla niektórych jest przejawem słabej korekcji. Zero dynamiki spod palca natychmiast jest przeniesione na głośniki i powoduje frustracje a nawet padaczkę grającego - bo przecież to nie może być jego wina Wink
Cena jest wysoka - ale GKlang alternatywą nie jest Wink
Zanim nauczyłem się od nowa grać na TecA mięły ze trzy miechy i chciałem ustrojstwo sprzedać z 10 razy - dzisiaj wiem, że sporo mu zawdzięczam i więcej słyszę (złych rzeczy w mojej grze Wink co niewątpliwe mi pomaga ...).
W każdym razie Grzegorzbas przedstawia bliższą mi wizję Hi-Fi Wink
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Wzmacniacze z końcówką impulsową (np. Ashdown Little Giant) - przez solartron - 02-28-2012, 11:10 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości