03-01-2012, 07:42 AM
(02-29-2012, 11:26 PM)Mateusz napisał(a): takie wrazenie mialem, porownuac te maluchy do mojego sm900. przy rozkreceniu na podobna glosnosc, w swr zawsze mialem ogromny zapas i jakby lepiej reagowal na artykulacje ( chociaz to moze, a raczej na pewno kwestia zapasu mocy). w kazdym razie nie "porwala" mnie jeszcze zadna D. chociaz jakbym mial jezdzic na proby z kejsem 2u z swrem (15kg) to pierdole dynamike - jak mam roboczo przecwiczyc numery wole do kejsa od gitary wrzucic malego np. swr headlite....
Mateusz pamiętam, gdy w zeszłym roku porównaliśmy SM900 jednego z moich przyjaciół (zresztą forumowicza) z P1000 to zdrady nie było, do tego stopnia, że Arek bardzo zainteresował się tą konstrukcją. Powodem był fakt, że na P1000, na zerowej korekcji jego stary SR5 brzmiał wyśmienicie. Żeby uzyskać podobny efekt trzeba było sporo kręcić gałami w SM a gość tego nie lubi
W AB osobiście irytuje mnie buczenie transformatora (nie mylić z przydźwiękiem sieci). Zdążyłem się już od tego skutecznie odzwyczaić
Z drugiej strony klasa D dopiero się rozwija i zauważyć można OGROMNE postępy konstrukcyjne. Dajmy jej jeszcze trochę czasu, bo już dzisiaj dobre Detki dają radę