04-27-2012, 10:25 AM
Ciekawym pomysłem było by stworzenie basowej końcówki mocy, ale impulsowej, wielkości radia. Mamy na rynku obecnie zalew małych wzmacniaczy, ale też zalew świetnych preampów. Mxr, ebs, basswitch, aguilar, jest tego cała masa, zazwyczaj z DI na pokładzie i wielu zaczyna używać wzmacniacza tylko jako końcówki mocy, bo sygnał idzie po preampowym DI. Sam od dawna używam little marka jako końcówki mocy, a za sygnał DI robi preamp sadowskiego, tudzież jak mi się chce rackowy ebs'a gdzie mam fajnie dobraną regulację i kompresor. Na talkbassie od dawna marudzą, że nikt czegoś takiego nie stworzył, co by było poręczne (1U) i dawało odpowiedniej mocy (500-1000w, mostkowanie itp.). Był SWR ale jakoś nie przekonał ludzi z racji mocy, raczej wybierano crowna XTI (ale to już przestaje być poręczne). W końcu markbass dojrzał lukę i na ten sezon ma wypuścić, ale z nagrodą dla pioniera czyli ustalili cenę na 1000$. Mnie to dziwi, bo wzmacniaczy impulsowych jest dużo, ich ceny schodzą nawet poniżej 2000zł, a samej końcówki nikt nie robi. Ot taki pomysł, nad którym może warto się zastanowić