04-27-2012, 11:29 AM
Z innej beczki: wypraktykowałem, że bardzo dobrze sprawdza się przester działający w środku pasma, czuły na artykulację, z możliwością zmiany struktury harmonicznych (parzyste/nieparzyste). Po takim przesterze wypada puścić jakiś exciter/maximizer w celu poszerzenia brzegów pasma. Sprawdza się to o tyle lepiej, że sound nie traci na dynamice, nie zamula się, można uzyskać precyzyjna artykulację. Dodatkowo, dobrze mieć możliwość domiksowania równolegle czystego sygnału z basu (z opcją dla modułu maximizera przełączenia na tor czysty lub przesterowany).
To są spostrzeżenia wypraktykowane przeze mnie w analogowym torze efektów, ale gdyby Taurus wprowadził wszystkie te elementy do jednej obudowy i wykorzystał pomysł na taki wewnętrzny routing sygnału - wyszedłby bardzo charakterny drajw, z którym można by wyjść również na zachodni rynek. Jestem przekonany o komercyjnym sukcesie takiego projektu.
Nie wiem natomiast, czy jest to cos odkrywczego czy nie. Podejrzewam, że taki skandynawski Darkglass, może korzystać z podobnych ideii....
To są spostrzeżenia wypraktykowane przeze mnie w analogowym torze efektów, ale gdyby Taurus wprowadził wszystkie te elementy do jednej obudowy i wykorzystał pomysł na taki wewnętrzny routing sygnału - wyszedłby bardzo charakterny drajw, z którym można by wyjść również na zachodni rynek. Jestem przekonany o komercyjnym sukcesie takiego projektu.
Nie wiem natomiast, czy jest to cos odkrywczego czy nie. Podejrzewam, że taki skandynawski Darkglass, może korzystać z podobnych ideii....