05-20-2012, 09:30 AM
(05-19-2012, 11:37 PM)Alfik napisał(a):(05-19-2012, 08:14 PM)yarzenioova napisał(a): Ja z małymi kombami i Crossem miałem styczność na warsztatach z TTR2.Bardzo mi leżały brzmieniowo i w Owczarni słyszałem na Crossie najlepiej brzmiacego Alembica, Wojtka z NeoRetros ,jakiego w życiu słyszałem.Za jakiś czas w tym roku planuje zakup comba 2x10 z tweeterem i serio nie będę zwazal na zdanie iż ów firma plawi sie w samozachwycie.Mam tylko nadzieję, że przez taką antyeklame człowieka, który nie jest nieomylny i ma TYLKO swój gust ktoś nie zostanie wprowadzony w błąd. Jeśli też mam prawo do własnego gustu to zrobie co uważam za stosowne nie zważając na przytyki innych,bo słyszę tak a nie inaczej i mnie to pasuje.
Chłopie...
Nie masz prawa... masz wręcz obowiązek testować wszystkie graty, które napotkasz na swojej drodze. Tylko taka jest droga do wiedzy i własnego brzmienia. Jeśli wykonasz dużooo porównań najlepiej bezpośrednich i w praktyce (scena studio) będziesz mógł wyrobić sobie własną opinię na temat obecnego rynku sprzętu do basu. Zwykle zajmuje to kilka-kilkanaście lat, a tak naprawdę uczymy się i poszukujemy całe nasze muzyczne życie. Opinie innych a także wszelkiej maści reklamy testy i sample w necie (tymi można sporo manipulować) nie zastąpią Ci Twojego własnego doświadczenia, (którego życzę Ci jak najwięcej) i ewoluującego wraz z nim gustu. Czas i Twoje własne doświadczenia pokażą, czy zgodzimy się kiedyś czy nie.
Wszystkim radzę aby zapoznali się z wyrobami firmy Taurus w praktyce i na tej podstawie a także porównywania z innym sprzętem wyrabiali sobie opinie. Zarówno z jednej strony moje i nie tylko moje cierpkie uwagi dotyczące tych wyrobów jak i drugiej strony zdjęcie Idola trzymającego efekt w łapce nie powinny mieć tutaj wpływu na wasze własne opinie i odczucia.
Bardzo ma sens to co napisałeś. Nie popadam w samozachwyt, firma też nie popada. Chodzi o (moim zdaniem) świadomość wartości.
Twoje uwagi odnotowałem i przy okazji projektowania nowego wzmacniacza wezmiemy pod uwagę.
Jeśli chodzi o zdanie to w 100% się zgadzam. Każdy powinien samo usiąść zobaczyć czy proponowane rozwiązania pasują i czy sound jest zgodny z wyobrażeniem.
Z góry przepraszam za błędy ortograficzne, interpunkcyjne i wszystkie inne.
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like