05-22-2012, 11:00 AM
(05-22-2012, 10:55 AM)macius napisał(a): OMSON, a jak był na allegro, to nikt nie licytował
Nie licytował, ale bił się z własnym sumieniem

(05-22-2012, 10:55 AM)JAACA napisał(a): dziękuję za odzew - ten z allegro właśnie obczajam - jest z Wrocka. Mam smaka na GK 700 lub 1001 - ale ten acoustic też mnie interesujemożesz porównać brzmienie GK i Acoustica OMSON ? Wiem, że pisanie o dźwiękach trochę mija się z celem, ale możesz spisać swoje spostrzeżenia ? Szukam czegoś do Wala i Tbirda.
Mogę porównać. Z góry Ci mówię, że nie uzyskasz takiej dynamiki na tym headzie jak na wymienionych G-K. Pozostaje tez kwestia obciążenia... Acoustic te 220W oddaje przy 2 ohmach bodajże - masz odpowiednią pakę/paczki do tego? Jak nie - to proponuje odpuścić (chyba, że to do grania w pokoju - to w drugą stronę - na co Ci taki zapas).
Brzmienie z Acoustica jest bardziej lejące, ale z fajnym środkiem (ja opisuje combo na 4x12" lub 2x15" - to było z 15 lat temu, więc może mi się mieszać)

Tyle w kwestii brzmienia. Skup sie nad realiami (czyli jaka moc przy jakiej impedancji) i sam oceń czy powinieneś brać Acoustica czy G-K?