(06-18-2012, 11:50 AM)ABACABB napisał(a): Od pewnego czasu zastanawiam sie m.in. nad tym headem (BL450), mozna powiedziec ze ma wszystko czego mi potrzeba z jednym "ale" - zasilacz impulsowy. Wiem ze to szukanie dziury w calym i fanaberia (pozatym sie nie znam - gram metal na Spectorze ;D), jednak mam wieksze zaufanie do "tradycyjnego" trafo. Jak tylko nadarzy sie okazja z checia zweryfikuje swoja "fanaberie" i wcale tego heada nie przekreslam, stosunek cena/to co oferuje jest bardzo atrakcyjna
Zasilacz w tych wzmacniaczach jest tak zaprojektowany, że nic złego nie zrobi z brzmieniem. Za to masz wzmacniacz o wymiarach i wadze mniej więcej połowy wspomnianego Hartke. Akurat tutaj mogę się wypowiedzieć bo Hartke HA3500 mi służył jako wół roboczy przez dość długi czas.
Gram w tej chwili na BL450 bo mi leży sound i jest ogólnie bardzo miłym i przede wszystkim prostym wzmacniaczem. Uważam, że graficzny EQ niejest zbyt dobrym rozwiązaniem, w BL450 można więcej ogarnąć przy pomocy gałek bass i treble imho.
(06-18-2012, 11:43 AM)haraszo napisał(a): Jeśli dobrze pamiętam to już wcześniej była mowa że na takie graty szans nie ma, ale skoro pytacie co by lud chciał to proszę. Świetny jest ten zestaw, chociaż osobiście wolałbym 212 (które też są dostępne) niż 115 jak na zdjęciu. Świetną sprawą byłoby mieć takie graty jak te ashdowny i w takich cenach, tylko wolałbym made in poland
30w lampy to sporo, ale dla spokoju fajnie by było mieć troszkę większy zapas np 50.
Szkoda tylko że gitarzyści mają w czym wybierać
Jeśli chodzi o lampowy wzmacniacz to raczej nic wprowadzimy nic o takiej konstrukcji w najbliższym czasie faktycznie. Jeśli chodzi o oldschoolowy dizajn to jest to zdecydowanie bardziej możliwe.
Mam trochę wątpliwości co do tego, czy 30 lub 50 W to dobra moc dla basowego wzmacniacza. Bałbym się, że jednak nie starczy a nawet taki wzmacniacz nie jest zbyt poręczny.
Z góry przepraszam za błędy ortograficzne, interpunkcyjne i wszystkie inne.
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like