08-28-2012, 05:19 PM
(08-28-2012, 04:49 PM)Bolem napisał(a):(08-28-2012, 04:18 PM)low napisał(a): Przeciez on tu apeluje o rozwijanie merytorycznych dyskusji nt. cwiczenia, artykulacji czy improwizacji.
Gdzie tu strzal w kolano? :/
"Misja: O co mi chodzi? Chcę powalczyć o to, by z tego forum poza faktem, że sobie popierdolimy o sprzęcie i o tym na co GASujemy będzie można wyciągnąć coś pożytecznego. CM jest martwe, nikt tam nie pisuje, nikt się nie udziela. W dzielnicy basowej jest więcej zdjęć typu 'kiedyś sobie kupię tego Spectora' niżli jakiegoś sensownego kontentu. Chciałbym, żeby forum było bardziej merytoryczne i by można było załapać więcej konkretnej, specjallistycznej wiedzy nie tylko o sprzęciie, ale także o muzyce, o tym jak grać, jak improwizowaćć, jak rozwijać sposób wypowiedzi na instrumencie, jak aranżować etc."
to jest strzał w kolano, jesli forum ma isc w kierunku gadania o sztuce, to ja tu nie mam nic do roboty
1. Nie całe forum
2. Nie tylko o sztuce. Tematy zamykają się w zakresie 'zajebisty sprzęt', 'nasz sprzęt', 'ciągnij mi druta'. Mało jest gadania o rozwijaniu kapeli, aranżacjach, kreowaniu brzmienia, tworzenia kapeli jako całości, czy nawet zarządzaniu kapelą, managementem, nagrywaniu etc.
Dla mnie to ogromne ograniczenie i zamykanie się w błędnym kole, a nie rozwój. Nikogo nie zmuszam, jak chcesz to pisz sobie tylko o sprzęcie. Kto będzie chcial popisze w CM