Koncepcja jak najbardziej słuszna.
Częściej zapytam niż coś podpowiem. Nie mniej jednak wydaje mi się że ten dział może służyć chociażby szybką informacją na temat zagadnienia, które aktualnie jest nam potrzebne. W fachu basowym potrzebujemy dość dobrze ogarniać zasady harmonii chociażby. Nie każdy wie wszystko. Na wyrywki można dowiedzieć się to czego akurat potrzebujemy.
Oczywiście to co napisał Wszołek to jak największa prawda.
I dyskusję o sensie dyskusji uważam za pozbawioną sensu. Odbiegamy od tematu.
Ja jestem cienki, ale może coś komuś pomogę. Może ktoś mi pomoże.
Zaglądam regularnie do CM, i są tam wątki, które żyją, ale ich tempo i frekwencja są mizerne.
O kurde!!! Gitarzysta chce o harmonii rozmawiać
(08-28-2012, 12:40 PM)herp napisał(a): 1. Ignorować rady w stylu: kup sobie badassa, kup sobie Spectora, kup sobie precla; swoje brzmienie i instrumentarium kreować według przede wszystkim WŁASNYCH upodobań MUZYCZNYCH, nie tego co powie Ci jakiś 'spec' od sprzętu. Nikt lepiej od Ciebie nie wie czego potrzebujesz.Gram na Sqiuerze i na Hartku, nie mam Gasu na nic w sumie, jak na półamatora to wystarczy.
(08-28-2012, 12:40 PM)herp napisał(a): 2. Nie radzić ludziom na siłę jak wyrocznia jakiego sprzętu potrzebują. Nie masz na to czasu - ćwiczyszNie radzę, bo się nie znam, a poza tym sprzęt to środek, nie najistotniejszy (choć są wyjątki). Nie ćwiczę wiele, ale staram się utrzymać systematykę, dlatego rzadko piszę tu.
(08-28-2012, 12:40 PM)herp napisał(a): 3. Nie uczestniczyć w dyskusjach o wyższości fullerplasta nad płytką z determinacją i tzw. bigot attitude.Wogóle nie wiem o czym piszesz.
(08-28-2012, 12:40 PM)herp napisał(a): 4. Wyznawać pogląd, że ważniejsza od sprzętu jest muzyka.No ba!!!! Co oczywiście nie oznacza że jak gram na kiepskim sprzęcie to nie gram wałowej nuty.
(08-28-2012, 12:40 PM)herp napisał(a): 5. Zostać aktywistą w café meritorica
Częściej zapytam niż coś podpowiem. Nie mniej jednak wydaje mi się że ten dział może służyć chociażby szybką informacją na temat zagadnienia, które aktualnie jest nam potrzebne. W fachu basowym potrzebujemy dość dobrze ogarniać zasady harmonii chociażby. Nie każdy wie wszystko. Na wyrywki można dowiedzieć się to czego akurat potrzebujemy.
Oczywiście to co napisał Wszołek to jak największa prawda.
I dyskusję o sensie dyskusji uważam za pozbawioną sensu. Odbiegamy od tematu.
Ja jestem cienki, ale może coś komuś pomogę. Może ktoś mi pomoże.
Zaglądam regularnie do CM, i są tam wątki, które żyją, ale ich tempo i frekwencja są mizerne.
(08-28-2012, 05:59 PM)Ange napisał(a): Ja sobie chętnie o harmonii podyskutuję, jak gitarzystę przyjmiecie
O kurde!!! Gitarzysta chce o harmonii rozmawiać