Pojawia się następna zagadka do rozwikłania. Na wszystkie kombinacje próbuję przelecieć z sygnalem przez pedalboard gdzie mam bossowskiego loopera (żeby zapętlać frazy grane również przez barwy syntetyczne). Sygnał Midi jest gdzieś po drodze zamieniany na audio, a tylko audio może przejść przez loopera . Na razie looper łapie tylko czysty sygnał z gitary. Próbowałem wyjść z wyjścia w interfejsie Guitar Out > Looper ale to nie przynosi efektów.
W czym rzecz : gdy wychodzę Guitar Out z interfejsu prosto do wejścia wzmacniacza, wzmak dostaje również sygnał Midi, gra tymi barwami. Gdy między Guitar Out a wzmak wplatam po drodze jeszcze pedalboard, barwy syntetyczne przechodzą w "graniu", ale looper nie łapie, nie zapisuje, nie zapętla ich.
Gdy pod looper podepnę sam klawisz Korga, wszystko jest ok, barwy zapisują się, mogę zapętlać.
W czym rzecz : gdy wychodzę Guitar Out z interfejsu prosto do wejścia wzmacniacza, wzmak dostaje również sygnał Midi, gra tymi barwami. Gdy między Guitar Out a wzmak wplatam po drodze jeszcze pedalboard, barwy syntetyczne przechodzą w "graniu", ale looper nie łapie, nie zapisuje, nie zapętla ich.
Gdy pod looper podepnę sam klawisz Korga, wszystko jest ok, barwy zapisują się, mogę zapętlać.
Lekcje gry na gitarze basowej - stacjonarnie i online. Dołącz do tysięcy zadowolonych klientów. Już dziś powiedz "tak" swej przyszłości!
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl
e-mail: mgmg@poczta.onet.pl