07-24-2010, 09:59 AM
(07-24-2010, 08:05 AM)questionmaker napisał(a): Markus, dzięki za rady. Tylko nie wiem w końcu co z tym softstartem bo Aval powyżej napisał, że ten model ma ww.A czy on daje głowę za to (swoją, czy kolegi)? Bo mi się wydaje, że ten model nie soft-startu. Ale może mówimy o innych modelach. Możesz zrobić zdjęcie wnętrza (okolice transformatora), to może będzie widać. Zresztą jeśli jest, to najwyraźnie jest zepsute -> wzmacniacz do naprawy.
(07-24-2010, 08:05 AM)questionmaker napisał(a): Jakie to są korki to nie wiem, bo nie wiem jak się do nich dostać, a jedyne co widzę to rządek przełączników, takich "góra - dół".Nowoczesne korki to właśnie takie przełączniki "góra-dół". Stare, to były takie białe kartofle wkręcane w oprawki.
(07-24-2010, 08:05 AM)questionmaker napisał(a): EDIT: podłączyłem do gniazdka od pralki i DZIAŁA!!!You see? Według mnie masz w miarę nowoczesną instalację i mądry pan instalator wstawił dla pralki bezpiecznik 16A. One mają napisy - zobaczyć, czy któryś ma napis 16A. Tylko na imprezie nie będziesz miał swojej domowej instalacji - trzeba się dowiedzieć co jest z tym soft-startem. Zrób zdjęcia albo zapytaj Avala skąd to wie.
Marek