Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim)
To ja dorzucę swoje 2 grosze. Co prawda nie mam doświadczenia w studio, ale moja dziewczyna ma Smile jeśli chodzi o nagrywanie wokalu.

Tutaj zarówno w studio jak i na scenie, z mikrofonów w zasięgu portfela normalnego człowieka, prym wiedzie Shure SM58. Testowaliśmy kilka mikrofonów i ten dawał najbardziej naturalne brzmienie. Beta58 podbijała trochę dolne i górne pasmo, była taka bardziej dokładna, wyłapywała wszystkie chuchnięcia i dmuchnięcia, ogólnie nie była zbyt wygodna do śpiewania, kiedy ktoś używa do tego dużo powietrza. Testowaliśmy jeszcze mikrofony SENNHEISER i Audio-Technica, ale te mikrofony, w klasie do 1000zł, to już maksymalnie kolorują brzmienie, każdy z nich albo coś podbija albo obcina, niestety nie przytoczę konkretnych modeli, bo nie pamiętam Smile Ale moja dziewczyna szukała mikrofonu, który da najbardziej naturalne brzmienie, będzie przekazywał dokładnie to co wokalista chce i tutaj Shure SM58 jest najlepszy. To tyle ode mnie, mam nadzieję, że komuś się to przyda.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 07-30-2010, 08:44 AM
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 07-30-2010, 08:56 AM
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 01-14-2011, 09:29 PM
RE: Mikrofoni ! Ci dynamiczni i nie (w studio i poza nim) - przez Hubert - 01-19-2012, 04:26 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości