Humbuckery - łączenie cewek szeregowo i równolegle oraz rozpinanie do singli
(01-19-2013, 12:29 PM)Bolem napisał(a): Podepnę sie pod temat, mimo że nie do konca moje pytanie jest z nim zgodne:

Na schematach które były tutaj dyskutowane ( http://www.bassesbyleo.com/images/l2500/...active.pdf )widać przełącznik szeregowo/równolegle. Mam ten problem w basiurce, że między tymi trybami jest dość duża różnica głośności. Chciałbym ją wyeliminować, jako, że niedługo będę grzebał przy basie (właśnie zeby wprowadzic mozliwość włączenia samych singli w przystawkach Smile ).

Jak to zrobić? Pomoże przepięcie jakiegoś kabelka? Myślałem też nad tym, żeby w środku wstawić potencjometr volume, który byłby trochę ściszony na stałe, ale nie wiem czy da sie to zrealizowac z elektronicznego punktu widzenia

Możesz spróbować wyrównać poziom sygnału za pomocą dzielnika napięcia. Jakiś wpływ na brzmienie to będzie miało - pytanie czy będzie Ci to przeszkadzało Wink. Podobne efekty usłyszeć można gdy grasz na ściszonym pot. vol. Traci się wtedy góra.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Humbuckery - łączenie cewek szeregowo i równolegle oraz rozpinanie do singli - przez solartron - 01-22-2013, 05:22 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości