02-13-2013, 09:02 AM
Temat - ciekawostka.
Europa rockiem stoi i pomyślałem, że warto by było założyć taki temat, w którym można zebrać do kupy ciekawe, waszym zdaniem, zespoły naszych "sąsiadów". Swego czasu z wielkim zaciekawieniem szperałem po internecie w poszukiwaniu interesujących zespołów z krajów z nami sąsiadujących i nie tylko. Muzyki nigdy za wiele i może ktoś znajdzie/zaprezentuje tu coś godnego zainteresowania
Zachęcam do dodawania kapel
Oto kilka moich "odkryć":
Słowacja
Zespół Horkýže Slíže (Pełzające Ślimaki). Grają coś co jest określane jako "Comedy rock". Mieszanina punka z wieloma innymi gatunkami plus zabawne teksty.
[video=youtube]www.youtube.com/watch?v=birE3iROk1I[/video]
Czechy
Zespół Wohnout. Bardzo fajnie gra ich basista!
Węgry
Zespół Republic.
Niemcy (tutaj wiele znanych kapel, ja osobiście najbardziej lubię ten zespół)
Sportfreunde Stiller
Polecam.
Maweł Pałaszyński.
he, he
Europa rockiem stoi i pomyślałem, że warto by było założyć taki temat, w którym można zebrać do kupy ciekawe, waszym zdaniem, zespoły naszych "sąsiadów". Swego czasu z wielkim zaciekawieniem szperałem po internecie w poszukiwaniu interesujących zespołów z krajów z nami sąsiadujących i nie tylko. Muzyki nigdy za wiele i może ktoś znajdzie/zaprezentuje tu coś godnego zainteresowania
Zachęcam do dodawania kapel
Oto kilka moich "odkryć":
Słowacja
Zespół Horkýže Slíže (Pełzające Ślimaki). Grają coś co jest określane jako "Comedy rock". Mieszanina punka z wieloma innymi gatunkami plus zabawne teksty.
[video=youtube]www.youtube.com/watch?v=birE3iROk1I[/video]
Czechy
Zespół Wohnout. Bardzo fajnie gra ich basista!
Węgry
Zespół Republic.
Niemcy (tutaj wiele znanych kapel, ja osobiście najbardziej lubię ten zespół)
Sportfreunde Stiller
Polecam.
Maweł Pałaszyński.
he, he