08-24-2013, 10:35 AM
(08-24-2013, 09:45 AM)mlyneek napisał(a):(08-24-2013, 09:37 AM)groza napisał(a): Kup od razu Jazza, przyzwyczaisz się i tak z biegiem czasu, zaoszczędzisz sobie trzech instrumentów po drodze do niego
masz na mysli Squier Vintage Modified '70s Jazz Bass? Sry ale nie wydaje mi sie by ta gitara "aż tak" przewyższała jakością pozostałe modele..
95% basistów i tak kończy na jazz basie/precisionie, to miałem na myśli - ale to ciężka droga którą każdy musi przejść samodzielnie
Z tych dwóch brałbym Yamahę - niestety w przypadku tańszych instrumentów NIE MA pewności na co trafisz, polecam przekupić kolegę który umie grać na basie i pojeździć z nim po sklepach muzycznych, czy nawet wybrać się w tym celu do jakiegoś większego miasta.
Ograć warto absolutnie wszystko - na specyfikacje i parametry kompletnie nie patrz, bo w tym przedziale cenowym nie mają żadnego znaczenia. Jeden egzemplarz może grać super, a stojący obok ten sam model - źle. Mi się ltd z tych tańszych z dwoma humbami nie podobał żaden, yamahy tańsze parę razy zdarzyły się zupełnie przyzwoite.