(09-22-2013, 05:44 PM)Alfik napisał(a): Nie przesadzajmy...
Jeśli większość osób na tym forum - które Fodery powiedzmy sobie szczerze nigdy w rękach nie miały jest w stanie stwierdzić, że to podróbka to szkodliwość wykonania takiego instrumentu jest znikomai myśle, że jako niszczyciele snobomitomanów kilka sztuk takich instrumentów się w Polsce przyda.
Ja akurat miałem przyjemność pograć troszkę na Foderze, ale to nie zmienia niczego. Bas jak bas, gra tak jak mu się na to pozwoli i pomimo podobieństwa do Jazz Bassa, ani trochę nie brzmiała jak Fender. I chyba ciężko byłoby ten sound podrobić, nawet bez preampu.
Druga kwestia jest taka, że dla mnie Greco nie będzie Thunderbirdem, Aria Rickenbackerem a Maya Jazz Bassem. Zdaję sobie sprawę, że to głównie psychika i pewnie snobizm, ale Jazz Bassa robi tylko Fender i Squier.
I jeśli stara Maya nie brzmi jak nowy Am Std, to znaczy że słaba jest bo nijak nie brzmi jak Fender

EDYTA: to ostatnie zdanie to żart. Nie wiem co jest z tymi najnowszymi US Fenderami z lat 2008-2012, ale średnio mi się to podoba :/