(10-11-2013, 01:10 PM)mazdah napisał(a):Rozwiązanie (cumshot) będzie za kilka minut dopiero(10-08-2013, 06:18 PM)citizenkane napisał(a):Alfik napisał(a): prawie* to samo co wyżej, *prawie robi różnicę
No i fajnie. Sekundowe hammer-on'y moze bym wywalil, ale gruwi jak trzeba.
A mi właśnie nie gruwi.... wszystko pięknie w tajmie, ale zupełnie jakby Alf grał całkowicie inny utwór - tyle że w tempie i tonacji podkładu.
Brakuje mi jakiegoś "rozwiązania" - jest podejście w górę, zbudowanie napięcia i .... nic. I dalej tak samo i tak samo tak samo tak samo.
(10-11-2013, 01:53 PM)mazdah napisał(a): Podejrzewam że wiem o co w tym chodzi.Ja bym zagrał jak zagrałem. Tak mniej więcej. Zazwyczaj jadę z bani bez układania i tym razem też tak było. Może źle mi się ułożyło... I też nie zaczynałem z prymy ;(
Wątek ten nie do końca ma na celu pokazanie "jak zagrałbym dany utwór" tylko "ile zdołam wykombinować na basie" i "cokolwiek, tylko nie pryma na raz"Dzięki temu ciekawiej się słucha tych nagrywek, można w nich upakować więcej ciekawych pomysłów, ale wiele zagrywek by nie przeszło w dowolnym zespole, bo przecież ileż jeszcze basista może pitolić to solo?
![]()
Gram na nerwach.