10-13-2013, 11:08 AM
(10-13-2013, 10:48 AM)groza napisał(a):(10-13-2013, 10:45 AM)OMSON napisał(a):(10-12-2013, 10:08 PM)groza napisał(a): przełącznik singiel 1 / singiel 2 / humb szeregowy.
Fajna opcja z kolejnością wyboru singli w humbie. Jaki switch do tego potrzeba (symbol, model)? Też bym chętnie wymienił we fretlessie...
Edit: Oj - nie doczytałem, że brakuje humba równoległego (przydaje się taki z lekko skręconymi tonami). Czyli wiem jaki.
A nie wiem. W sumie to nie wiem czy się tak da nawet, tak sobie wymyśliłem - niech kombinująTen drugi humbucker głosny ciemni mi nie potrzebny do niczego - jak w patriocie da się tak zrobić, to przy okazji kiedyś como tak samo przekabluję.
Do tego potrzebny jest przełącznik typu on-on-on - niestety są drogie. Wada tego typu rozwiązań jest taka, że gdy gra się na ustawieniu humbackera to po przejściu na na single bardzo irytujący jest brum. Gdyby były tylko single, to człowiek nie ma punktu odniesienia , ale gdy w tym samym instrumencie jest wybór humbackera - to już moim zdaniem trochę zaczyna przeszkadzać "sieciowe popierdywanie" - przynajmniej mnie to irytowało, dlatego po pewnym czasie zrezygnowałem z singli i zostawiłem tylko szeregowo i równolegle.