[PROŚBA O OPINIE] Nowe demo Phonic Control
1) Trochę Polish-rock-mix. Wokal wywalono do przodu, instrumenty grają daleko z tyłu. W pierwszym numerze wręcz mam wrażenie, że słucham kawałka a-capella.
2) Wszystko trochę za bardzo poczyszczone i wyrównane, nie ma oddechu i dynamiki.
Przez to jest ciut mało pierdolnięcia, zwłaszcza wokal jest za równo i za mocno z przodu
3) To już tylko i wyłącznie kwestia preferencyj, ale jak dla mnie Thunderbird lubi paczkę, lampowy brud czy wręcz przester, u Ciebie brzmi tak, jakbyście się wpięli kabel prosto "w heble". Bardzo słuszna opcja, ale w takiej konfiguracji wolałbym Fendera.
4) IMHO za bardzo wyeksponowany hihat, zwłaszcza w ostatnim numerze.

Bardzo solidne granie, fajnie przemyślane ale IMHO ciut za ładnie nagrane. Zabrakło może tego, żeby przed nagraniem ustawić band na jednej ścianie (koncertowo), posadzić pana Polusa przed zespołem, zagrać materiał i powiedzieć "Robert, tak gramy i tak ma to brzmieć na nagraniu"

... ale to też kwestia preferencji. Mój dobry znajomy twierdzi, że płyta to nie koncert i jeśli na płycie jest to samo co na koncercie, to jest bieda. Z tym że wielu tak twierdzących miesza tylko na koncertach - on będzie miał bardziej namieszane na płycie, a na koncertach będzie dużo bardziej ascetycznie, ale z większą dawką improwizacji.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: [PROŚBA O OPINIE] Nowe demo Phonic Control - przez yarzenioova - 11-15-2013, 09:07 AM
RE: [PROŚBA O OPINIE] Nowe demo Phonic Control - przez mazdah - 11-15-2013, 10:29 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości