12-17-2013, 07:14 PM
(12-17-2013, 12:46 PM)neverdil napisał(a): IMHO nie ma to większego sensu, chyba że lubisz eksperymenty, albo jesteś w stanie konkretnie wskazać co Ci nie pasuje w brzmienu tego Squiera i stwierdzić, że akurat charakter tych Tesli temu zaradzi. Pickupy w jazzie Classic Vibe są akurat bardzo w porządku (na mieście krąży plota że to OEMowe Toneridery, jeśli to prawda to cenowo ta sama półka co te Tesle). Ja w swoim miałem jakiś czas Delano i dosyć długo DiMarzio Model J, głównym sensem tych podmian był fakt że to były po prostu mocno inne pickupy.
Chciałem sprawdzić czy by była jakaś różnica in plus a'la 60s.
Poszperałem trochę w necie i widzę że te Toneridery zgadzają się jeśli chodzi o gitary o basach nic nie widziałem (mam ograniczoną przepustowość łącza i ciężko mi czasami cokolwiek znaleźć). Jeśli masz jakieś linki to będę wdzięczny.
Te Tesle dają original 60’s vintage sound for the Jazz style basses.
The pickup has a punchy low end and a bright, clear, smooth top end that has been a tradition of the early vintage single coil sounds.
Nie wiem czy mogę to powiedzieć o swoim a wiem że ten squier mi brzmi najlepiej na tomastikach i chciałem pchnąć bardziej 60's sound.
****** dzięki za opinię ;-) !
Grał ktoś jeszcze na basie z Teslami?
Omson czasem chyba logika bywa zgubna ;-)
Fabian o pickupie z jakiego squiera (seria) mówisz?