03-31-2014, 10:56 AM
(03-31-2014, 09:33 AM)Burning napisał(a): Myślę, że na forum raczej nie panuje niechęć, co inne preferencje brzmieniowe+1
@warstadt, jak sam zauważyłeś, zrobiłeś długi wstęp, ale nie napisaleś o kwestii wg mnie zasadzniczej, tj - jaką muzykę grasz. to by mogło wiele wyjaśnić. ja ashdownów nie lubię, słowo którego użyłeś jest zbyt mocne, bo nigdy nie powiedziałbym, że nimi gardzę. miałem niemiłe doświadczenia z serią MAG, zbyt misiowate brzmienie, nie pasowało do mojej dość agresywnej techniki grania (choć i tak np w porównaniu do takiego zakwasa, to zaledwie delikatnie muskam struny ). długo nie miałem okazji sprawdzić serii ABM, aż do niedawna, kiedy byłem zmuszony zagrać próbę na głowie ashdown ABM 500. znów się zawiodłem, ta sama buła, zero selektywności. niektórym ashdowny gadają nieźle, mnie nie - i z tego co widać takich jak ja jest wielu. sam staram się nie poddawać trendom, zresztą mój head to Hartke LH-500, a przecież po tej marce też wielu jeździ jak po łysej kobyle, natomiast ja jestem bardzo zadowolony. choć nie wiem, jak by współgrał z jakąś gorszą paczką, bo ja mam całkiem niezłą, eden 410xlt.
także myślę, że nie chodzi tu o jakąś bezmyślną nagonkę, tylko o gusta, w które najwyraźniej ashdown nie trafia w przypadku wielu użyszkodnikow.