09-12-2010, 01:07 AM
(09-11-2010, 05:26 PM)Pery napisał(a):(09-11-2010, 03:23 PM)Gorphal napisał(a):(09-11-2010, 02:10 PM)Pery napisał(a): Ja od roku używam takiegoMam ten sam stroik i narzekam
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/ak...banez-lu20
Gram tez w Drop D i nie narzekam. Ma wszystkie dziadostwa o których piszesz. Chociaż jak miał bym więcej kasy to brał bym DT-10.. Stroję przestrajam się D -> drop-C i o ile cieńsze struny jakoś łapie, to z dwoma najgrubszymi ma spore problemy często. Na próbie jak jest sporo czasu, to można jeszcze z nim walczyć, ale na koncercie może nie podołać.
Spoko ja nie miałem z nim takich problemów. Może to kwestia starej baterii ? Zdarzyło mi się , że ze 2 razy wariował ale po zmianie baterii było ok. W każdym bądź razie za taką cenę nie wiem czy dostaniesz lepszy stroik na True Bypassie.
To że się nie dostanie za taką kasę niczego lepszego, a już tym bardziej z true bypassem, to zdecydowanie prawda.
U mnie przy strunach A i C (strojenie ACGCF) muszę czasami kombinować na 12 progu, albo z flażoletem, żeby mi w ogóle je złapał i to raczej nie kwestia baterii, chociaż prawda też że na starej baterii czasami wariuje.
Ale i tak planuję wymianę na coś lepszego (pitchblack?) kiedy trafi się jakiś dopływ gotówki.