04-30-2014, 07:35 PM
(04-30-2014, 08:39 AM)Lacki napisał(a):(04-29-2014, 06:32 PM)Sebastian napisał(a): Z innej beczki.
Co się stało z rynkiem comb basowych? Wszystkie konstrukcje typu SWR Redhead, Eden Metro, GK 700BRII/210 poznikały z oferty. Nie widać nigdzie flagowych tego typu comb w klasycznym ustawieniu 2x10, tylko jakieś Wierze Babel w pionie na neodymach z panelem od góry, co wyglądają bleeee.
Taurus myśli może nad "klasycznym 210" combem z 500W@4ohm z dostawką 2x10? Może jakiś wolne 2U na tuner + dopałka?
To by był ultimate stack.
Raczej nie. Myślę, że fakt, że kolejne firmy wycofują się albo upraszczają comba wynika z faktu, że nie ma specjalnie dużego zainteresowania. "Klasyczne combo" w układzie 210 dla Ciebie to takie które ma głośniki położone horyzontalnie? W ciągu ostatnich lat zauważyłem, że coraz więcej basistów lubi mieć głośniki jak najbliżej ucha. Myślę, że z tego wynika robienie pionowych comb.
"jakieś Wierze Babel w pionie na neodymach z panelem od góry, co wyglądają bleeee."
Masz awersję do neodymu? Myślę, że neodymy montuje się w takich wzmacniaczach dlatego, że w ogóle ciężko jest o ferrytowy 10' głośnik który miałby 300W (czyli moc sensowna dla 500W Wzmacniacza).
Nazwałem to klasycznym, bo tak mi się skojarzyło, tak horyzontalne na jednej linii.
Myślałem raczej o combie:
2x10 @ 8 ohm -> 300/350 W
+
2x10 @ 8 ohm -> czyli 4 ohm 500W.
Spoko, nie ma co wypuszczać linii produkcyjnej dla pojedynczych strzałów. hehe