(04-30-2014, 07:35 PM)Sebastian napisał(a):(04-30-2014, 08:39 AM)Lacki napisał(a):(04-29-2014, 06:32 PM)Sebastian napisał(a): Z innej beczki.
Co się stało z rynkiem comb basowych? Wszystkie konstrukcje typu SWR Redhead, Eden Metro, GK 700BRII/210 poznikały z oferty. Nie widać nigdzie flagowych tego typu comb w klasycznym ustawieniu 2x10, tylko jakieś Wierze Babel w pionie na neodymach z panelem od góry, co wyglądają bleeee.
Taurus myśli może nad "klasycznym 210" combem z 500W@4ohm z dostawką 2x10? Może jakiś wolne 2U na tuner + dopałka?
To by był ultimate stack.
Raczej nie. Myślę, że fakt, że kolejne firmy wycofują się albo upraszczają comba wynika z faktu, że nie ma specjalnie dużego zainteresowania. "Klasyczne combo" w układzie 210 dla Ciebie to takie które ma głośniki położone horyzontalnie? W ciągu ostatnich lat zauważyłem, że coraz więcej basistów lubi mieć głośniki jak najbliżej ucha. Myślę, że z tego wynika robienie pionowych comb.
"jakieś Wierze Babel w pionie na neodymach z panelem od góry, co wyglądają bleeee."
Masz awersję do neodymu? Myślę, że neodymy montuje się w takich wzmacniaczach dlatego, że w ogóle ciężko jest o ferrytowy 10' głośnik który miałby 300W (czyli moc sensowna dla 500W Wzmacniacza).
Nazwałem to klasycznym, bo tak mi się skojarzyło, tak horyzontalne na jednej linii.No cóż, nie pozostaje nic innego jak polować na "starocie".
Myślałem raczej o combie:
2x10 @ 8 ohm -> 300/350 W
+
2x10 @ 8 ohm -> czyli 4 ohm 500W.
Spoko, nie ma co wypuszczać linii produkcyjnej dla pojedynczych strzałów. hehe
![[Obrazek: CMD102P_front_high.jpg]](http://www.markbass.it/upload_area/photos/0/CMD102P_front_high.jpg)
EDIT: sorki ... neodym