12-02-2014, 05:23 PM
(12-02-2014, 08:10 AM)Misio napisał(a): Mam skojarzenia z Kim Nowak, nie wiem czy słuszne. Bardzo ładne piosenki, ale wokal średni.
Dzięki za miłe słowa o ładnych piosenkach. Uważam, że kompozycyjnie i aranżacyjnie wypadamy bardzo przyzwoicie.
Wokal - rzecz dyskusyjna. Na pewno do lekkostrawnych nie należy Ja tam akurat bardzo lubię ten rodzaj śpiewu i barwę głosu, ale jest dla mnie jasne, że większość słuchaczy będzie mieć z początku zdanie odmienne. A jak się już ktoś przyzwyczai, to mu się podoba
Kim Nowak - nieeee... Bracia Waglewscy zrobili pop-wersję wintydżowego riffowego grania. Miałem pierwszą płytę, przesłuchałem może ze 2 razy i już jej nie mam. Dla mnie to było rozczarowujące, ale ogólnie był hype bo (a) to Waglewscy i (b) ludzie nie znając kontekstu nie dostrzegali, że to wtórna kopia muzyki zachodniej. Choć na żywo Nowaki grali całkiem fajnie.
Twoje skojarzenie może się brać z oldskulowego brzmienia gitar - to głównie zasługa Alfa i jego siarczystego reampingu Błażej wie, co dobrze brzmi.