Bo rozmiar nie ma znaczenia, czyli Short Scale B-HOOD
(01-28-2015, 07:42 AM)Kapral napisał(a):
(01-28-2015, 01:04 AM)Zenek Spawacz napisał(a): Ja mam bass o skali 30 . Single cut marki "Spawacz" jeszcze , specjalnie dla mnie wykonany . Z komorami akustycznymi , przetwornikiem typu MM Bass Lines Seymoura i regulacja Volume jedynie.
Most ETS "Tuning Fork" , Korpus - mahoniowy , top cedrowy , tyl orzech. Top posiada trzy otwory akustyczne. W korpusie jest uzyty tone block z mahoniu. Lakier jest nitro ale w przyszlosci oddam lutnikowi do przelakierowania na poliuretan. Mozna na nim grac nie wysilajac sie , czuje sie krotsza skale , bas jest lekki i wygodny. Lutnik obiecal mi , ze jak bedzie mial kiedys czas to mi go lepiej wyreguluje.

Edyta:
Nie dosc , ze bas ma krotka menzure to jeszcze cienki i zgrabny gryf. Co w sumie nie sie sprawdza bo okazuje sie , ze nawet majac taka krotsza skale i wszelkie wygody trzeba cwiczyc.... To przygnebiajace. Powiesilem go na scianie i sobie wisi...

Zenku, pokażesz ten bas?
No niestety , narazie nie jestem w stanie nic pokazac. Ktos byl tak mily , ze przywlaszczyl sobie moj tablet , ktorym robilem zdjecia , a moje konto na Photobuckecie bylo tak zabalaganione , ze w przyplywie desperacji zlikwidowalem. Jedyne co moge , to podzielic sie barwnymi opisami....
W kazdym badz razie moj shorty nabiera coraz bardziej vintydzowego charakteru bo wala sie po calym domu zbierajac od wszystkich kuksance , od czasu do czasu tylko wracajac na swoje miejsce na scianie. Lakier nitro jest podatny na odrapania i bas ma ich juz pokazna kolekcje. Gniazdo i pota wymontowalem aby na szybko sprawdzic dzialanie innego instrumentu i pozniej juz nie chcialo mi sie ich wkrecac.... To sie nazywa "powolna degradacja" czy jakos tak ... Takich podobnych instrumentow mam okolo dwudziestu pieciu i nie wiem co z nimi zrobic . Moi synowie nie maja ZADNYCH ciagot w kierunku muzyki wiec przeznaczeniem tych basow jest kurz i zapomnienie....
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Bo rozmiar nie ma znaczenia, czyli Short Scale B-HOOD - przez Zenek Spawacz - 01-28-2015, 01:44 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości