W dalszym ciągu niewiele rozumiem.
Jak powiedziałem; bez pokazania jaki masz przełącznik, to nie da rady. Ja akurat wczoraj lutowałem gitarę z podobną konfiguracją ale oczywiście pickupy były równolegle. Więc w dalszym ciągu musisz powiedzieć o co Ci chodzi i pokazać zdjęcie przełącznika.
Marek
(10-02-2010, 06:58 AM)Mateusz napisał(a): Dobra no to po kolei - kupiłem rickenbackera, który miał nasrane w elektrowni.Ale czemu nie możesz połączyć tego tak jak był oryginalnie - masz przecież schemat? Wydałeś kilka tysięcy na bas a żal Ci teraz 40 zł na przełącznik?
(10-02-2010, 06:58 AM)Mateusz napisał(a): Skonsultowałem się z kumplem, który ma ricka i spytałem jak ma połączone pikapy - ma szeregowo - pikapy brumią w każdej pozycji przełącznika.I Ty teraz chcesz tak samo, żeby było szeregowo i brumiało w każdej pozycji?
(10-02-2010, 06:58 AM)Mateusz napisał(a): Ściągnąłem schemat ricka i widzę, że mam w środku nieoryginalny przełącznik i nie da się tego zrobić tak jak na scemacie - więc połączyłem tak jak na załączonym u góry obrazku.Dopóki nie pokażesz zdjęcia przełącznika albo nie wytłumaczysz dokładnie jak łączy ten przełącznik, to nikt Ci nie pomoże. My tu nie jesteśmy jasnowidzami.
(10-02-2010, 06:58 AM)Mateusz napisał(a): Teraz przetworniki są połączone równolegle i na środkowej pozycji switcha brumienie ustaje ( jak w jazz bassie).No to chyba jest normalne dla pasywów.
(10-02-2010, 06:58 AM)Mateusz napisał(a): Mało tego on w swoim basie ma volume dla każdego pikapu osobno.I Ty w to wierzysz? Ma pickupy szeregowo i do każdego potencjometr Volume? Myślę, że ten kolega zmyśla.
(10-02-2010, 06:58 AM)Mateusz napisał(a): Chciałem po prostu jakoś ominąć ten switch zamiast wydawać 40zł na nowy, który m jedną blaszkę więcej...Zawsze stary możesz sprzedać za 20 zł i będzie taniej.
Jak powiedziałem; bez pokazania jaki masz przełącznik, to nie da rady. Ja akurat wczoraj lutowałem gitarę z podobną konfiguracją ale oczywiście pickupy były równolegle. Więc w dalszym ciągu musisz powiedzieć o co Ci chodzi i pokazać zdjęcie przełącznika.
Marek