03-09-2016, 02:37 PM
(03-09-2016, 01:50 PM)yarzenioova napisał(a): Basstard: Masz pan wszystkie konieczne rzeczy do nagrywania swoich wiosel.Interfejs w kompa, kabel w wioslo,sciagasz Asio For All (lub jakis sterownik Asio przyczepiony do interfejsu jesli taki ma), sciagasz Reaper, dodajesz backing track jako Insert Media File jak na ponizszym obrazku:
Nastepnie robisz arm track, czyli klikasz to czerwone kolko przy tracku i nagrywasz. Potem sobie zrobisz render (wiem ze smieszny wyraz) ktory zmiksuje oba tracki i zrobi wave file. Potem go obrobisz jakims CDEX'em np zeby zrobic z niego mp3 i sprawa zalatwiona. Normalnie bym sie z Toba na sesje Skype ustawil zebys zaczal dobrze nagrywac, bo nie wypada tak nie umiec. W tym wieku panie, w tym wieku?
O, dzięki!
1. Ale czym? Ampeżkiem czy Slajd wystarczy? Bo tego drugiego mam jak podpiąć (i robiłem to, ćwicząc sobie ze słuchaweczkami), pierwszego niezabałdo (przelotki byłyby konieczne).
2. Jak zrobić, żeby Asio i Reaper "gadały" ze Slajdem? Automatycznie go wykryją czy jak?
3. No tak, owszem, w tym wieku. Stary jestem. Mniej więcej ogarniałem podstawy Amigi, gdy byłem szczawiem, teraz mnie już to wszystko przerosło.