Przesterowany dźwięk... (Hartke 3500 + Ampeg 410 HLF + Mayones 4)
Cytat:Może ja tego zaznaje tylko ze swoimi perkusistami, ale zawsze lepiej było dla obu stron ustawić mi się z boku perkusji. Przez bębny i blachy się nie przebijesz do pałkera tak łatwo jak od jego boku
Ustawiałem się tak wiele lat i jak tylko zadałem pytanie na starym forum WD to ludzie automatycznie odradzili mi takiego ustawienia... Powiem szczerze że z doświadczenia które uzyskałem ustawiając się w podobny sposób co na zdjęciu (w stronę perkusji, a nie za nią) jestem bardzo zadowolony. W takim ustawieniu faktycznie słychać wszystkie instrumenty.

Cytat:akurat zakrywanie sufitu szmatami nie jest najlepszym pomysłem...
Powiem szczerze, że zanim zaczęliśmy robić salkę to zasięgnęliśmy info u różnych akustyków odnośnie jej wygłuszenia i poradzono nam właśnie taki sposób. (pomijam materiały, bo to indywidualna sprawa) Mówiono że ściana powietrza i "unikanie rogów" to podstawa. Mieliśmy okazje być w takim studiu nagraniowym i powiem szczerze że rewelacja.

Burning, również podzielam twoje zdanie dlatego też tak męczę temat. Powinno mnie być słychać w salce bez problemu a jest inaczej... Już po prostu nie wiem co może być nie tak... Naprawdę nie sądzę aby mój wzmacniacz był uszkodzony, a tym bardziej kolumna.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Przesterowany dźwięk... (Hartke 3500 + Ampeg 410 HLF + Mayones 4) - przez jakuza - 04-19-2010, 11:28 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości