06-25-2018, 10:32 AM
(06-25-2018, 06:31 AM)Burning napisał(a): Taurus gra tylko jako clean, ale nawet wtedy ma mniej charakteru niż karta RME.
Nie da się ustawić gainu tak, żeby łamać go dynamiką.
Może to i fajne, małe wzmacniacze, ale ja nie znajduję zastosowania.
Oj tak, czysty wypada ok, ale nawet mimo lampy na przedwzmacniaczu, rozkręcony gra jakby zaraz miał się zepsuć

TC Tube Pilot super sprawa. Imho trochę znieczulica na dynamikę, przy znalezieniu sweetspota grając dynamicznie jest przester a grając delikatnie cały czas na sygnale jest ziarno i minimalny drive, ale mimo wszystko sprzęt genialny i za taką cenę... Tylko brać

Markbass z paczką 210 to dolina mułu. Ampeg micro cl z 210 to za to baaardzo fajny do oldskulowych czystych, hofner wesoło na nim pumkał. Odkręcony pierdzi jasno dając do zrozumienia że tak nie lubi być traktowany i zmniejszyć mu głośność

EHX Soul Food mega. Tak samo Bass Preacher grał fajnie!
Na Darkglassach nie grałem ale słuchałem - imho do śmierć metalu ok, ale chcąc je traktować jako lekki zamiennik starego lampiaka to wypadają sztucznie, mało szlachetnie i syntetycznie. Grzmić to grzmią i to jak, ale zawiodłem się słysząc je na żywo

Rickenbacker 4003 | Rickenbacker 360 | Wal Mk I copy | Hofner 500/1 | Bass VI | Epiphone EB0
Hammond L100 | Leslie 760
'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic
'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30
Hammond L100 | Leslie 760
'69 Fender Bassman 50 | '69 Zelmer 100 | '67 Sunn Sonic
'73 Fender Bassman Ten | 70s Fender Twin Reverb | Vox AC30