[OT] Prośba o pomoc w rozwiązaniu pewnej sprawy...
Bug 
Panowie mam problem... Jakis czas temu sprzedalem przez Allegro (w zasadzie poza) equalizer studyjny. Gosc sie umowil na odbior osobisty u mnie, potem nagle zmienil zdanie i ktoregos dnia dostalem wiadomosc, ze potrzebuje pilnie zeby mu wyslac kurierem (tak tez zrobiłem). Kwestia kasy byla ogarnieta, bo wczesniej dostalem przelew na umówioną kwotę.

Dostaje nagle maila, ze equalizer jest zepsuty, ze niby ja go nabrałem, wyslalem bubel, ze niby urządzenie tłumi wszystko ponizej 200hz i ma ubytek gdzies w srodkowo-gornym pasmie. Powiem szczerze, ze byl to sprzet ktory od nowosci chodzil moze 20 godzin. Urzadzenie bez skazy, z papierami, nawet w oryginalnym pudełku. I co ja mam teraz zrobic? U mnie urządzenie do dnia wysyłki było w 100% sprawne, pracowalem nad jakimis masterami na tym. Generalnie żal mi sie było z tym rozstawiac, ale mialem inne priorytety, wiec musialem sprzedac.

Napisal mi jeszcze, ze sprzet poszedl do serwisu, ze niby tylko do zdiagnozowania usterki, nie do grzebania. Nie wiem co myslec, gosc chce zwrot kasy, a z mojej strony bylo wszystko w porządku. Jezeli cokolwiek moglo sie z tym stac, to albo transport (UPS) albo nie wiem, jakas awaria przy podłączaniu z Jego strony (chociaz tak na prawde nie ma tu nic do spieprzenia). Co robic w takiej sytuacji? Urządzenie nie było już na gwarancji. Dziwne, bo jestem w sytuacji gdzie wg jego ustalen, powinienem zwrocic całą kase, a dostane z powortem "grzebany" serwisowo sprzet, ktory jest zepsuty. Rownie dobrze ja moge czuc sie oszukany.

Jest jakies wyjscie z tej sytuacji?
-
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
[OT] Prośba o pomoc w rozwiązaniu pewnej sprawy... - przez gsb - 12-11-2010, 09:58 AM
RE: [OT] Prośba o pomoc w rozwiązaniu pewnej sprawy... - przez Jigsaw - 12-11-2010, 11:04 AM
RE: [OT] Prośba o pomoc w rozwiązaniu pewnej sprawy... - przez Hubert - 12-11-2010, 11:50 AM
RE: [OT] Prośba o pomoc w rozwiązaniu pewnej sprawy... - przez Hubert - 12-11-2010, 03:54 PM
RE: [OT] Prośba o pomoc w rozwiązaniu pewnej sprawy... - przez Jigsaw - 12-16-2010, 04:01 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości