09-22-2022, 01:19 PM
(08-23-2014, 05:23 AM)silent-scream napisał(a): ASIO mnie zabije. albo ja zabije ASIO.
czy da sie zrobic tak, żebym nie musiał wyłączać reapera i restartować przeglądarki aby posłuchać youtube, winampa, albo itunes?
podobno z asio4all się nie da. są jakies inne ASIO z którymi ta operacja jest możliwa?
powyższy problem dotyczy dwóch interface'ów. emu 0202 oraz behringer um2.
w line6 ux1 jakoś wszystko powyższe działa zajebiście (moge odtwarzać reaper, winamp i youtube równocześnie) tylko nie wiem jak zrobić aby słyszeć dźwięk grany (nagrywa sie spoko, ale nie słyszę w czasie rzeczywistym co gram).
Chcę kupić sobie tani, wygodny i nieproblematyczny interfejs do nagrywania basu. Wybrałem sobie najtańszy, jaki znalazłem, tj. Behringer UM2, ale sprzedawca w sklepie odradzał mi go ze względu właśnie na sterowniki, polecając jednocześnie (oczywiście droższy) Behringer UMC202. Ceny to 200 i 400zł.
Doświadczenie już niejednokrotnie nauczyło mnie, że gdybym dorzucił kilka groszy do wyższej jakości tego, co wybierałem kierując się niższą ceną, to miałbym święty spokój - używałbym sobie i nie narzekał. Nie wiem jednak czy w tym przypadku różnica faktycznie jest tak duża, że warta jest dorzucenia 100% ceny?
Interfejsu potrzebuję jedynie do nagrywek w domu. I to nie w jakości studyjnej, a raczej jako formę archiwizacji oraz do rozsyłania po członkach zespołu tego, co dogrywam do numerów. Zależałoby mi więc na tym, żeby faktycznie móc odtwarzać dźwięk z kilku programów.
Czy Behringer UMC202 załatwi mi sprawę?