Ankieta: Czy takie konstrukcje mają Twoim zdaniem sens (kupiłbyś coś takiego) ?
Tak
88.10%
37 88.10%
Nie
4.76%
2 4.76%
Nie interesuje mnie to
7.14%
3 7.14%
Razem 42 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

DIY stompboxes czyli efekty własnoręcznie robione
Witam.

Słowem wstępu. Elektronika od zawsze była mi bliska, tak samo jak muzyka. O ile na basie gram dość niedługo (w skali życia), to lutownica jest od dawna moim orężem. Chyba nie ma nic fajniejszego niż połączenie dwóch hobby...

Od jakiegoś czasu wznowiłem amatorskie wykonywanie efektów gitarowych. Dla swoich potrzeb wykonałem kopię El Grande Bass Fuzz oraz dla kolegi SFT Catalinbread. Po dość dobrym przyjęciu moich konstrukcji postanowiłem zrobić ukłon w stronę kolegów forumowiczów i obecnie na ukończeniu jest kilka kostek gitarowo-basowych. Po odbiorze mam nadzieję na parę słów oceny ze strony kolegów Wink

Sukcesywnie będę zdawał relacje z prac konstruktorskich. Na razie małe zajawki są tutaj http://dalmatyn.wrzuta.pl/katalog/wszyst...ie_efektow

Dołączam do wątku ankietę z zapytaniem o zainteresowanie/sensowność takich działań. Jak wiadomo multiefekt często nie ma polotu do analogowych kostek, a ceny ich (analogów) bywają różne. Także dostępność niektórych pozycji jest ograniczona. Niejednokrotnie można wykonać efekt zbliżony do oryginału za 1/4 ceny. Pomyślałem, że w przypadku większego zainteresowania mógłbym stworzyć kilka ciekawych pozycji w opozycji do drogich butikowych marek Emotka_2497
Jednocześnie zaznaczam, że moje działania mają charakter niezarobkowy i w związku z tym terminy są uzależnione od wolnego czasu (szkoła, rodzina, zespół).

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
DIY stompboxes czyli efekty własnoręcznie robione - przez pinio - 12-27-2010, 10:28 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości