12-30-2010, 08:23 AM
(12-30-2010, 03:22 AM)Alfik napisał(a): jakiś tydzień temu wywaliłem preamp z takiego basu na prośbę Krzyśka Ścierańskiego, który jest jego właścicielem i instrument gra dużo lepiej jako pełny pasyw.
Jeśli musisz już coś tam wkładać to niech Ci Paweł (Solarton) zrobi custom pod bass i twój styl gry - oprócz Fodery i Audere to jedyne preampy, których włączenie nie powoduje u mnie odruchów wymiotnych.
Johna East-a nie polecam jak dla mnie brzmi bardzo plastikowo i opcja bypas nie do końca jest true...
A ja polecę http://jean-paul.pl/ ewentualnie Solartrona (chociaż osobiście nie testowałem jego elektroniki, to wiem, że robi to dobrze ;) ).
Co zaś się tyczy JPE, sam posiadam dwa preampy, jeden do pickupów, drugi do piezo i jestem bardzo zadowolony. Robione w zasadzie specjalnie pode mnie. Z resztą chyba dla mnie powstał prototyp EQ basowego. Używam również kompresora, a gitarzysta 4 kostek i na prawdę jakość powala, a już na pewno w tej cenie. Solidne, transparentne i oczywiście z TB. Dla mnie to warunek konieczny.