Ja używam normalnego stroju EADG i hi beamy 40-100 są jednak zdecydowanie za wiotkie - przy szybszym graniu nie opierają się za bardzo paluchom może większy set sznurków byłby lepszy ale coś mnie podkusiło i kupiłem 40-100 Wyprostowałem gryf ustawiłem akcję na 2 mm i gada dużo lepiej niż na wysokiej (3 mm) akcji z niezłą łódką teraz jest zdecydowanie więcej środka, dłuższy sustain, niewielki fretbuzz no i jest bardziej to brzmienie gęstsze bo na wyższej było suche jak diabli i takie jakieś do niczego - jak nie SR ! Teraz brzmi jak SR tylko nowe sztywniejsze sznurki by się przydały jeszcze i myślę, że naprawdę byłoby wtedy git
Aha i zdecydowanie muszę się przesiąść na nikle bo stalówki imo nie brzmią dobrze na SR. Jak są świeże jest ok potem to już jakoś dziwnie dzwoni (czego nie ma z niklami - jak są świeże mamy super sound - jak stare jest kapeć ale przynajmniej nie pizga jakoś tak dziwnie )
Aha i zdecydowanie muszę się przesiąść na nikle bo stalówki imo nie brzmią dobrze na SR. Jak są świeże jest ok potem to już jakoś dziwnie dzwoni (czego nie ma z niklami - jak są świeże mamy super sound - jak stare jest kapeć ale przynajmniej nie pizga jakoś tak dziwnie )