01-16-2011, 09:17 PM
(01-16-2011, 09:11 PM)solartron napisał(a):W jednym z postów odpisałem, że sprawdziłem. Samodzielnie każda z przystawek przesteruje tak samo, jak obie razem. Wyczytałem, że to może być kwestia zbyt mocnego sygnału i rozwiązaniem może być wstawienie odpowiedniego rezystora. Czy to może być rozwiązanie?(01-15-2011, 08:01 PM)Viking napisał(a): przepraszam dziewczyny że się tak nie kulturalnie wpierdolę w temat, ale: mam Spectora bez preampu zasilanego dwoma 9V Energejzerami, czyli razem 18V.
i teraz pytanie: czy jeżeli np przypuśćmy że jedna bateria padnie wcześniej, to bas będzie wykazywał oznaki padniętej baterii, czy będzie nadal hulał (no bo przecież zostaje ta druga 9V) właśnie tylko na tej jedne baterii ??
Proszę koleżanki "różnicówka" w EMG "widzi" sumę dwóch baterii bo są podłączone szeregowo. Więc jeśli jedna bateria padnie a druga ma jeszcze np. 7V bas będzie hulał, choć sygnał może być już częściowo przesterowany. Możliwe, że w EMG stosowane są wzmacniacze startujące już od 5V - ale tego nie sprawdzałem.
asmo - czy sprawdziłeś już te pickupy? Każdy z osobna powinien działać. Jeśli z jednym jest coś nie tak i połączysz je oba - to sumarycznie też pojawią się problemy właśnie jak piszesz. Sprawdź, czy rzeczywiście nie ma jakiegoś zwarcia w układzie.
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400