(02-03-2011, 12:48 AM)dragonik napisał(a): Mail wysłany.
Dzięki za zdjęcie swojego efektu - czy masz możliwość zrobienia zdjęcia górnej części płytki ??? Przyznam się że mam zupełnie inne zdjęcie , myślę że twój efekt to nowsza wersja z dodatkowymi 2 przełącznikami w moim przypadku elementy smd są w dolnej części płytki.
Dziękuje za wskazówki dotyczące tematu - będę się starał pisać bez żadnych sprzeczności . Wiem że porównując mój projekt z behringerem nie było ambitne , ale chciałem się do czegoś odnieść , tym bardziej że sam behringer jest kopia sansampa , która szumi i brummi i szumi i szumi

schemat
Badając swój projekt używałem oscyloskopu i widziałem znaczne podbicie wysokich częstotliwości - całkiem pomijając już stronę przesterowaną . Dlatego też najbardziej ciekawi mnie ta regulacja częstotliwości czy rzeczywiście jest odpowiednia . Rzeczywiście możliwe że C25 może być zupełnie innych wartości - raster na płytce może wskazywać że może to być elektrolit , na pewno montaż przewlekany.
Wykonałem ostatnio kopie sansampa gt-2 - tu dodaje zdjęcie dla ciekawskich

sansamp gt-2 choru
Będę musiał za radą kolegi spróbować wykonać symulację urządzenia - mam jakaś wersje electronic workbench , ciekawi mnie czy są biblioteki układów tlc . Prowadząc badania i próby na gt-2 wywnioskowałem że użycie różnych układów op ampów daje zupełnie inne rezultaty . Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam